... restorana, konoba, bistroa, hotela, fast foodova, vrtića i ostalih objekata gdje se priprema hrana
Masnoće koje se svakodnevno talože u napi, filterima, motoru i kanalima lako se zapale i velika su potencijalna opasnost za cijeli ugostiteljski objekt i za osnovne higijenske uvjete. To je razlog zbog čega je kuhinjsku napu potrebno redovito čistiti i dezinficirati, kao i sav ostali ventilacijski sustav – kanale, filtere i ventilatore.
Ventilacijski kanali i ventilator moraju se čistiti barem jednom godišnje, a ventilacijski kanali iz prostorija kuhinje (kuhinjska napa i filteri) svaka tri mjeseca ukoliko se radi o objektima koji rade cijelu godinu.
U ugostiteljskim objektima koji rade sezonski, čišćenje nape je potrebno obaviti prije početka i nakon prestanka rada ugostiteljskog objekta.
Čišćenje napa se odvija u tri faze:
Nakon svakog obavljenog čišćenja izdajemo posebno uvjerenje o kemijskom čišćenju nape koje obuhvaća sve Zakone i normative vezano za ventilacijske sustave, a zakonska je obveza.
Ulica Tomislava Ivčića 22 C, Zadar