Usluge

Čišćenje napa (ventilacija) u ugostiteljskim kuhinjama


... restorana, konoba, bistroa, hotela, fast foodova, vrtića i ostalih objekata gdje se priprema hrana

Masnoće koje se svakodnevno talože u napi, filterima, motoru i kanalima lako se zapale i velika su potencijalna opasnost za cijeli ugostiteljski objekt i za osnovne higijenske uvjete. To je razlog zbog čega je kuhinjsku napu potrebno redovito čistiti i dezinficirati, kao i sav ostali ventilacijski sustav – kanale, filtere i ventilatore. 

Ventilacijski kanali i ventilator moraju se čistiti barem jednom godišnje, a ventilacijski kanali iz prostorija kuhinje (kuhinjska napa i filteri) svaka tri mjeseca ukoliko se radi o objektima koji rade cijelu godinu.

U ugostiteljskim objektima koji rade sezonski, čišćenje nape je potrebno obaviti prije početka i nakon prestanka rada ugostiteljskog objekta.

Čišćenje napa se odvija u tri faze: 

  1. Mehaničkim čišćenjem se uklanjaju veće tvrdokorne naslage nečistoće u cilju pripreme za kemijsko čišćenje; 
  2. Kemijsko čišćenje je tretiranje ventilacijskog sustava posebnim kemijskim sredstvima koja otapaju i razgrađuju masnoće, a imaju potrebna uvjerenja državnih institucija. 
  3. Dezinfekcija je postupak koji ide na kraju kada je sustav u potpunosti očišćen od svih zaprljanja. 

Nakon svakog obavljenog čišćenja izdajemo posebno uvjerenje o kemijskom čišćenju nape koje obuhvaća sve Zakone i normative vezano za ventilacijske sustave, a zakonska je obveza.

Kontakt

GREEN LINE, servis za čišćenje

Ulica Tomislava Ivčića 22 C, Zadar